Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви в петък, че правителството очаква ареста на лидера на опозицията Хуан Гуайдо, предаде Анадолската агенция.

Той ще влезе в затвора, каза той на пресконференция в петък. Бъдете сигурни, денят още не е дошъл, но ще дойде.

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Това стана ясно от речта на президента Доналд Тръмп "За състоянието на Съюза"

Мадуро, говори пред чуждестранни медии в двореца Мирафлорес, където разкритикува посланиците, които подкрепят Гуайдо като законен лидер на страната.

Той също така информира журналистите за заведено съдебно дело срещу администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп за икономически санкции, наложени от Вашингтон срещу Венецуела.

"В областта на дипломатическите отношения може да има различия, те трябва да бъдат решени, но човек не може да използва позицията на икономическо господство, за да навреди на една страна и да наложи политики за нея", каза той.

Гуайдо посрещнат с викове "убиец" във Венецуела

Гуайдо посрещнат с викове "убиец" във Венецуела

Въпреки подкрепата на редица държави

Въпреки че отхвърли наложената от съда забрана за пътуване, Гуайдо не беше арестуван при завръщането си във Венецуела във вторник.

По време на международното си турне, насочено към изтласкване на Мадуро, опозиционният лидер посети Белия дом, Световния икономически форум и се срещна с високопоставени служители в Европа и Канада.

Други опозиционни лидери като Анрике Каприлес, Фреди Гевара и Леополдо Лопес бяха задържани в миналото за оспорване на правителството на Венецуела.