Медиите в Македония отразявали събитията около подписването на Договора за добросъседство спрямо партийната си принадлежност. Това заяви журналистът Виктор Канзуров.

Пред БНР Канзуров обяви, че някои медии в западната ни съседка открито правят антибългарска пропаганда. "Медиите, които са близки до правителството, пишат положително за договора, докато медиите, които са близки до ДПМНЕ, до Никола Груевски, пишат в отрицателен тон. Някои от тях даже открито настройват обществото срещу България и българския народ с шовинистки статии, които не бих искал да цитирам", сигнализира журналистът.

Историците няма да правят компромиси за историята на Република Македония

Историците няма да правят компромиси за историята на Република Македония

За разлика от политиката, историята е наука, факти и истина, отсече акад. Георги Марков

По думите на Канзуров договора се бележи напредък в отношенията между двете страни. Въпреки това журналистът станал свидетел на противоречиви твърдения.

Според Канзуров основният проблем в Македония идва от там, че в страната все още не е изкоренено мисленето, че македонският народ съществува от векове. На македонците продължавало да се натрапва, че всички освободени от Османската империя народи се настройват срещу Македония.

Договорът за добросъседство може да изчисти старите спорове с Македония

Договорът за добросъседство може да изчисти старите спорове с Македония

Бившият ни посланик в Скопие Ангел Димитров вижда нови хоризонти в отношенията между страните

Журналистът сподели и че това мислене в страната трябва задължително да се промени, за да може Македония да се освободи от постоянните си проблеми. "Ако не се започне по-реално тълкуване по отношение на това откога съществува македонският народ, ние постоянно ще имаме проблеми, ще имат проблеми македонските граждани, които са с българско самосъзнание", сподели той.