Бившият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб заяви пред NBC, че е информирал лидерите на двете партии в Конгреса през май 2017 г., че бюрото е започнало разследване на президента Доналд Тръмп за връзки с Русия.

Но Маккейб разкри, че нито един от лидерите в Конгреса не е възразил срещу разследването, включително Мич Макконъл, лидер на мнозинството, и Пол Райън, тогавашен председател на Камарата на представителите.

"Целта на брифинга беше да запозная ръководството на Конгреса какво правим. Никой не възрази", каза той и добави, че не са възразили нито на правна основа, нито на конституционна.

"Казах на Конгреса какво сме направили...никой не възрази. Нито на правна основа, нито на конституционна основа и нито базирано на фактите", обясни той.

Маккейб: Тръмп ме уволни, защото го разследвах

Маккейб: Тръмп ме уволни, защото го разследвах

Във връзка с руската афера...

През уикенда Маккейб публикува новата си книга "The Threat: How the FBI Protects America in the Age of Terror and Trump", в която твърди, че представители на правосъдното министерство са обсъждали вариант за отстраняването на Тръмп от власт след уволнението на Джеймс Коми през 2017 г. Американският лидер реагира с обвинения към Маккейб, че лъжи и че са вършили незаконни действия. В понеделник вечерта американският лидер обвини бившия заместник-директор на ФБР в държавна измяна.

Запитан от NBC дали е предубеден към президента, Маккейб отговори отрицателно.

В САЩ ще разследват опит за преврат срещу Тръмп

В САЩ ще разследват опит за преврат срещу Тръмп

Уволнението на Коми разтърсило администрацията

"Върших си работата. Работих с фактите и законите, които бяха пред нас тогава", добави той и отхвърли атаките на американския лидер.

"Не мисля, че някой наистина взема на сериозно тези съобщения на президента в "Туитър". Той атакува мен и семейството ми и лъже за нас от две години", отбеляза Маккейб.

Тръмп вярвал на Путин, а не на ФБР

Тръмп вярвал на Путин, а не на ФБР

Проблем с ракетите на Пхенян