Франция финализира плановете си за премахване на ограниченията за американците, пътуващи до страната, които вече са били ваксините си срещу COVID-19. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, докато нацията се бори с поредния скок на случаите на коронавирус.

"Постепенно ще премахнем ограниченията от началото на май, каза Макрон в интервю за "Face the Нация" на CBS, която се излъчи в неделя.

"Така че ние работим усилено, за да предложим много конкретно решение, особено за гражданите на САЩ, които са ваксинирани, така че със специален пропуск, бих казал."

Макрон настоя Франция да ускори ваксинацията

Макрон настоя Франция да ускори ваксинацията

Франция си постави за цел да ваксинира 10 милиона души до средата на април и 30 милиона

Понастоящем Франция е в трета национална блокада, тъй като се бори с поредната вълна от коронавирусни инфекции, като училищата са затворени до края на април, пътуванията са ограничени и събиранията са забранени.

Макрон заяви в неделя, че френските министри "финализират техническите дискусии" за облекчаване на ограниченията, а служителите изготвят сертификат за улесняване на пътуванията и между европейските страни с тестване и ваксинации.

Припомняме, че броят на починалите след усложнения на COVID-19 във Франция се  увеличи към четвъртък до над 100 000. Страната е на осмо място в света по този показател. Над 15 млн. са общо заразените. 

САЩ са на първо място по заболеваемост и смъртност. 

Франция с над 100 000 починали от коронавирус

Франция с над 100 000 починали от коронавирус

Над 5 млн. са заразените