Френският президент Еманюел Макрон коментира в петък, че страната му "няма да се предадем в борбата срещу ислямисткия тероризъм". 

Неговите коментари идват след като жена полицай бе убита при нападение с нож в полицейския участък в Рамбуйе, на 60 километра югозападно от Париж. Макрон подчерта, че цяла Франция сега е заедно със семейството на починалата служителка, нейните колеги и всички правоприлагащи органи.

Макрон и министър-председателят Жан Кастекс описаха събитието като терористична атака.

"Тя беше полицай. Стефани беше убита в полицейския участък в Рамбуйе, в департамент Ивелин, който вече е многократно атакуван от терористи" през последните години.

"Бих искал да потвърдя на всички французи нашата решимост да се борим срещу всякакви форми на тероризъм" каза Кастекс.

BFMTV съобщи, че случаят се разглежда като терористична атака. Фактът, че нападението е тероризъм, според разследващите е, че е извършено в полицейска сграда, подобно на редица предишни нападения. Нападателят е въоръжен с нож, както при редица подобни атаки.

"Ройтерс" съобщава, позовавайки се на полицейски източник, че по време на нападението нападателят все пак е крещял ислямски лозунги. Първоначално тази информация бе отречена.

36-годишен уби полицайка в Рамбуйе, югозападно от Париж

36-годишен уби полицайка в Рамбуйе, югозападно от Париж

Нападателят е застрелян, пристигнал е от Тунис през 2006 г.