Френска полицайка е намушкана смъртоносно при нападение с нож в полицейско управление в Рамбуйе, югозападно от Париж, съобщава БиБиСи.

36-годишният нападател, който пристига през 2006 г. във Франция от Тунис е застрелян и по-късно починал в болница.

Намушкването е извършено във входното антре в петък следобед и все още не е оповестен мотив за нападението. 49-годишната невъоръжена жена офицер е наръгана с нож във врата. Според местните доклади тя се е връщала от обедна почивка, когато мъжът нахлул в полицейското управление.

Премиерът Жан Кастекс и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин се отправиха към мястото на инцидента.

Разследващите проучват дали може да е има връзка с тероризъм, но прокуратурата за борба с тероризма заяви, че в момента не е участвала в разследването. Източникът от полицията потвърди, че нападателят е с тунизийско гражданство, легално във Франция и няма полицейски досиета.

Те добавиха, че той не е крещял ислямистки лозунги по време на нападението, което често е белег за нападение от ислямистки терорист. Ръководителят на региона на Париж Валери Пекрес обаче заяви пред BFM, че не могат да бъдат изключени терористични мотиви. Франция е свидетел на смъртоносни нападения срещу полицията в миналото.

Френските медии съобщават, че полицай е тежко ранен в областта на врата малко след 14 часа и е починал от нараняванията си. Френската телевизия съобщи, че други офицери са се намесили, стреляйки и надделявайки над нападателя.

Полицията призова обществеността да не разпространява слухове, тъй като мъжът е непознат за разузнавателната служба и пробождането не е разследвано на този етап от антитерористичната прокуратура.

Свидетели твърдят, че мъжът е забелязан да се разхожда, докато говори по мобилния си телефон пред полицейското управление и е използвал шанса си да влезе, докато жената е минавала през охранителните врати.

Нападението извиква спомени за по-ранни атаки в района на Ивелин, а преди пет години двама полицаи бяха намушкани смъртоносно в домовете им.

Франция, в която се намира най-голямата мюсюлманска общност в Европа, бе засегната от поредица ислямистки нападения през последните години. Тунизиец, който крещеше "Аллаху Акбар", обезглави жена и уби двама души в църква във френския град Ница миналата година.

Френският президент предизвика протести в мюсюлманския свят след убийството на учителя Самюел Пати.

Макрон коментира след атака в Австрия, че опасността от тероризъм може да идва отвсякъде, включително от лица, изпратени от други страни.

Франция скастри Пакистан заради коментари за френските мюсюлмани

Франция скастри Пакистан заради коментари за френските мюсюлмани

Френското външно министерство привика шарже д'афер на Пакистан