Правителството на френския президент Еманюел Макрон спечели два вота на недоверие в парламента, което ще му позволи да наложи преразглеждане на системата за пенсиониране през долната камара на парламента въпреки продължаващите масови протести.

Хиляди хора излязоха на улиците на Париж и други градове в деня преди вота, за да отхвърлят промените в пенсионирането, които ги карат да се страхуват, че ще задължат хората да работят по-дълго за по-малко пари. В момента възрастта за пълна пенсия е 62 години.

Членовете на Народното събрание обвиниха Макрон в диктаторско поведение в дебат, който започна във вторник и продължи около полунощ.

Пенсионната реформа предизвика най-тежките стачки във Франция през десетилетия през декември и януари, като запали обществения транспорт и смути училищата, болниците, съдилищата и дори оперните театри.

Поредни стачки срещу пенсионната реформа във Франция

Поредни стачки срещу пенсионната реформа във Франция

Синдикатите се заканват да продължат до победа

Сега демонстрантите са ядосани на решението на премиера Едуар Филип да прокара законопроекта за пенсиониране през Асамблеята без гласуване, за да ускори сложния законодателен процес след стачките.