Основателят на "Тесла" Илън Мъск съобщи, че е бил с положителна и отрицателна проба за коронавирус. Той изрази скептичност за ефективността на тестовете, информира АФП.

В "Туитър" милиардерът написа, че има противоречиви резултати от бързи антиген тестове за коронавирус, след като през последните дни е имал температура, хрема и е кашлял.

Илон Мъск се включва в борбата срещу хиперзвуковите оръжия на Русия

Илон Мъск се включва в борбата срещу хиперзвуковите оръжия на Русия

SpaceX спечели голям договор от Пентагона

"Нещо изключително измамно се случва. Бях тестван за коронавирус четири пъти днес. Два теста бяха отрицателни, два бяха положителни. Същите машини, същите тестове, същата сестра", оплака се той.

Мъск, който по-рано тази година омаловажи пандемията и се обяви против блокадата в Калифорния, заяви още, че планира да си направи по-точен PCR тест, който трябва да бъде изпратен в лаборатория за анализ.

Бързите антиген тестове са предпочитани през последните седмици заради претовареността в лабораториите, но те са по-малко чувствителни при малък вирусен товар и е по-вероятно да дадат негативна проба.

Мъск обяви нови по-мощни и по-евтини батерии за електрически коли

Мъск обяви нови по-мощни и по-евтини батерии за електрически коли

Илън Мъск представи ново поколение батерии

През март Мъск заяви, че паниката ще причини по-голяма вреда от вируса.

Два месеца по-късно той пренебрегна заповедите за блокада в Калифорния с отваряне на завода на "Тесла", което можеше да доведе до арестуването му.