Маскирани нападатели убиха от засада местен командир на паравоенни сили в Югозападен Иран. Убитият командир е свързан с ликвидирания от САЩ ирански генерал Касем Солеймани, съобщава АП, позовавайки се на агенция IRNA.

Убитият командир Абдолхосейн Моджадами ръководеше силите "Басидж", паравоенно крило на Революционната гвардия, използвано за вътрешна сигурност и други цели. Убийството е извършено в град Дархоин пред дома на жертвата.

Ирански депутат обяви 3 млн. долара награда за убийството на Тръмп

Ирански депутат обяви 3 млн. долара награда за убийството на Тръмп

Техеран щял да бъде защитен от заплахи, ако разполага с ядрено оръжие

Двама нападатели на мотоциклет, въоръжени с автомат и ловна пушка, са застреляли Моджадами от засада, отбелязва IRNA. Друга иранска медия информира, че нападателите са били с маски и са произвели четири изстрела.

Случаят се разследва и мотивът все още не е ясен, но силите "Басидж" са свързани с насилието по време на демонстрации в района през ноември 2019 г., когато много протестиращи бяха убити и ранени. "Амнести интернешънъл" съобщи, че повече от 300 души са убити по време на демонстрациите.

Убийството на Моджадами е още един удар върху Революционната гвардия след ликвидирането на Солеймани по-рано този месец.