Британският министър Майкъл Гоув заяви във вторник, че има вариант и за  Брекзит без търговско споразумение, тъй като в преговорите с Европейския съюз остават различията риболова, правилата за управление и разрешаването на спорове, предаде theglobeandmail.com.

Само 30 дни преди Великобритания да напусне ЕС, страните се опитват да се споразумеят за търговска сделка, за да се избегне разкъсване, което може да изгуби почти 1 трилион долара годишна търговия.

МайкълГоув, министър на кабинета, отговорен за "развода", каза, че споразумението е близко, но че за да го постигне, ЕС също трябва да изпълни своите отговорности.

"Със сигурностима шанс да не постигнем преговори. Ето защо е важно бизнесът да се подготвя за всички случаи, но аз много искам сделка и вярвам, че можем да си осигурим такава", каза Гоув.

Споразумение за Брекзит - сега или никога

Споразумение за Брекзит - сега или никога

Мишел Барние предприема последен опит...

Гоув избягва да повтаря по-ранна прогноза за 66% вероятност за сделка, отказвайки вече да прогнозира.

Британските и европейските преговарящи имат пред себе си възможности тази седмица да сключат споразумение за свободна търговия по преговорите за сделка за Брекзит. Това заяви по-рано в интервю за в. "Айриш таймс" ирландският премиер Майкъл Мартин.

Той дори изрази надежда, че двете страни ще успеят да постигнат сделка по Брекзит.

"Има място за постигане на споразумение. За сключването на сделката ще е необходима политическа воля и има опции за сключване на сделката, и така накрая, бих се надявал, че това може да се направи в края на тази седмица ", уточни Майкъл Мартин.

Преговорите за Брекзит в задънена улица

Преговорите за Брекзит в задънена улица

Лондон и Брюксел са далеч от споразумение

Ако сделката не бъде договорена, то вариантът е твърд Брекзит.