Бившият адвокат на президента на Съединените щати Доналд Тръмп Майкъл Коен е готов да се подчини на искането на специалната комисия по разузнаването на Сената да даде показания. Това съобщи в четвъртък АП.

Адвокатът на Тръмп трябва да даде яснота около евентуалните връзки с Русия по време на президентската кампания преди две години.

Адвокатът на Коен Лени Лавис потвърди пред АП, че е получил призовката, като заяви, че клиентът му ще изпълни исканията на сенаторите.

Майкъл Коен вярвал, че Тръмп ще го помилва

Майкъл Коен вярвал, че Тръмп ще го помилва

Бившият адвокат на президента се призна за виновен за лъжесвидетелство по руската афера

Майкъл Коен през декември 2018 г. бе осъден от съда в Ню Йорк на три години затвор по обвинения в редица престъпления, включително злоупотреба със средства, отпуснати за предизборната кампания. Тези средства, според прокурорите, са били платени за мълчанието на жените, които твърдяха, че Тръмп в миналото е влязъл в извънбрачна връзка с тях.

Майкъл Коен е слаб човек и лъжец, избухна Тръмп

Майкъл Коен е слаб човек и лъжец, избухна Тръмп

Коен лъже за контактите с руснаците, за да получи по-малка присъда

Коен, който ще започне да изтърпява присъдата си през март, твърди, че Тръмп лично е наредил плащанията и е бил наясно с незаконността на действията му. Самият президент многократно е заявявал обратното.