Мъж е нападнал с нож двама полицаи в парк в квартал „Моленбек“ в Брюксел.

Белгийски медии съобщават, че никой от двамата полицаи не е ранен, защото служителите на реда носят защитни жилетки, съобщава Интерфакс.

Мотивите за нападението остават неизвестни. Нападателят е арестуван.

От полицията все още не са коментирали инцидента. Прокуратурата обяви, че в първия възможен момент ще предостави повече информация.
Говорителят на прокуратурата Ине ван Вимерш е заявила, че към момента се проверява самоличността на нападателя.

По информация на изданието La Derniere Heure жена, която се е намирала в парка, е предупредила полицейския патрул за човек, който се разхождал с нож в ръка.

Мъжът станал агресивен при приближаването на полицаите, като след нападението се опитал да избяга, но бил задържан от втори патрул.

Източник на изданието от полицията е информирал, че ако идентификацията се потвърди, става въпрос за известен вече на службите 24-годишен нелегален имигрант.

Квартал „Моленбек“ попадна във фокуса на вниманието след като няколко души от квартала бяха замесени в миналогодишната атака на „Ислямска държава“ в Париж.

В квартал „Моленбек“ има от години струпване на имигрантско население, предимно от мюсюлмани, като след атентатите в Париж и Брюксел редица западни медии определиха квартала като „разсадник на тероризъм“.