Мери Тръмп, племенница на президента Доналд Тръмп, коментира, че САЩ са на "най-ужасното място" в момента заради семейството й, включително държавния глава. Тя отбеляза, че той гледа на заболяването с коронавирус като на "проява на непростима слабост", пише "Гардиън".

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Поведението на Доналд Тръмп оформено от неговия баща "социопат"

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света"

В интервю за Националното обществено радио Мери Тръмп, която наскоро публикува книгата "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света", сподели: "Заради това ние сме на най-ужасното място, защото той не може да приеме слабостта, че е болен или че други хора са болни".

Тя даде коментар за радиото, докато президентът на САЩ бе остро разкритикуван от лекари за ненужното излагане на опасност на екипа му и охраната от заразяване с Covid-19, след като излезе за кратко от военната болница "Уолтър Рийд", за да се разходи с автомобил и да поздрави поддръжниците си пред здравното заведение.

Мери Тръмп съди президента и други двама роднини, защото тя смята, че са я излъгали с милиони долари, взети от бизнеса на семейството. 

В неделя тя каза, че президентът и баща й Фред Тръмп са гледали на болестта като "слабост".

Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от мемоарите си през първия ден

Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от мемоарите си през първия ден

Белият дом омаловажава мемоарите като "книга с лъжи"

"Което звучи невероятно жестоко, но е истина", поясни Мери Тръмп и добави, че поведението на американския лидер е продиктувано от това, че баща му "никога не е боледувал".

Фридрих Тръмп, прадядото на Мери Тръмп и дядо на президента, е починал от испанския грип по време на пандемията през 1918 г., което според Мери нейният чичо "изглежда е забравил".

Белият дом омаловажи скандалната книга на племенницата на Тръмп

Белият дом омаловажи скандалната книга на племенницата на Тръмп

Била пълна с лъжи и неуместна за президента на страната