Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи кратка разходка с лимузината си, за да поздрави привържениците си, събрали се в близост до военната болница "Уолтър Рийд" във Вашингтон, където от петък вечер се лекува от Covid-19.

Тръмп беше с маска в колата, в която се намираха още двама души, също с маски. През прозореца на автомобила, американският президент помаха на своите симпатизанти, съобщи BBC. След кратка обиколка автомобилът се върна в лечебното заведение.

Малко преди това в кратко видеопослание в Туитър Тръмп заяви, че е научил много за Covid-19, след като лично го е преживял. Това е училището на живота, заявява Тръмп, който с туит обеща "изненада на великолепните патриоти", които са се събрали на улицата. Въпросната изненада се оказа именно кратката визита с автомобил.

Тръмп: Връщам се в борбата за Белия дом

Тръмп: Връщам се в борбата за Белия дом

Послание в "Туитър"

Според съобщението на Белия дом разходката на Тръмп е извършена с разрешението на лекуващия го лекарски екип. Лекуващият лекар на американския президент Шон Конли съобщи, че състоянието на Доналд Тръмп "продължава да се подобрява" и заяви, че президентът може да бъде изписан още днес. Лекарите съобщиха, че президентът е лекуван и с дексаметазон.

Въпреки това изненадата на Тръмп предизвика и не малко критики. "Повече от 205 хиляди американци загубиха живота си. На нас е нужно лидерство, а не фотосесии", заявява веднага след разходката представителят на демократите в Конгреса Хаким Джефрис.

Байдън води с 10% на Тръмп

Байдън води с 10% на Тръмп

Мнозинството американци смятат, че Тръмп е можел да избегне инфекцията

Предполага се, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и още най-малко седем души са се заразили с коронавирус по време на церемонията по номинирането на Ейми Барет за съдия от Върховния съд.

Вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му Карен отново преминаха през тест за коронавирус, който потвърди, че те не са заразени. Пенс не прекрати предизборната компания, а ако състоянието на здравословното състояние на президента Тръмп се влоши и той не е в състояние да работи, пълномощията ще бъдат предоставени именно на Майк Пенс. На 7 октомври предстои и планираният дебат между претендентите Пенс и Харис.

В Белия дом знаели, че Тръмп вероятно е с коронавирус, но въпреки това се срещал с хора

В Белия дом знаели, че Тръмп вероятно е с коронавирус, но въпреки това се срещал с хора

Белият дом се е надявал обществото да не узнае за диагнозата на Хикс