В Белия дом знаели, че президентът на САЩ Доналд Тръмп най-вероятно се е заразил с коронавирус. Въпреки това той пътувал и участвал в срещи, съобщава Slate.

Тази сутрин Тръмп разкри, че е с положителен тест за коронавриус. Той най-вероятно се е заразил от старши съветника си Хоуп Хикс, след като стана ясно в четвъртък, че е с коронавирус.

Путин към Тръмп: Вашата жизненост, бодър дух и оптимизъм ще ви помогнат срещу Covid-19

Путин към Тръмп: Вашата жизненост, бодър дух и оптимизъм ще ви помогнат срещу Covid-19

Други лидери също пожелаха на президентската двойка бързо оздравяване

Вестник "Ню Йорк таймс" пише, че съветници на Тръмп са знаели, че най-вероятно Хикс се е заразила с коронавирус в сряда, когато започнала да проявява симптоми по време на президентска предизборна обиколка до Дълют, Минесота. След митинга Хикс била поставена под карантина на полета на Air Force One обратно до Вашингтон и в четвъртък официално бе потвърдено, че е с коронавирус, което старши съветници в Белия дом подозирали по-рано.

Съветници на американския лидер казали пред вестника, че Белият дом се е надявал обществото да не узнае за диагнозата на Хикс. Вместо да наложат предпазни мерки администрацията на Тръмп не направила нищо. Още повече американският лидер не се изолирал и се срещал с хора на предизборни събития.

Тръмп с коронавирус: Какво е известно и не знаем до момента?

Тръмп с коронавирус: Какво е известно и не знаем до момента?

Ако Пенс също е неспособен, Нанси Пелоси поема управлението на САЩ

След като представители на Белия дом разбрали, че Хикс проявява симптоми, Тръмп и екипът му посетили Ню Джърси в четвъртък, където участва на събитие за събиране на средства в голф клуба си в Бедминстър. Тръмп е бил в близък контакт с десетки хора на кръгла маса. Американският лидер не е носил маска в четвъртък, включително и на събитията и на самолета. Той е тестван след завръщането си в Белия дом.

Екипът на американския лидер има вероятност също да се е заразил. Прессекретарят на Белия дом, който също е бил на самолета до Минесота с Хикс, даде брифинг пред репортери без маска.

Доналд и Мелания Тръмп заразени с новия коронавирус
Обновена

Доналд и Мелания Тръмп заразени с новия коронавирус

"Ще се справим ЗАЕДНО"