Лекуващият лекар на американския президент Шон Конли съобщи, че състоянието на Доналд Тръмп "продължава да се подобрява", информира "Гардиън".

Байдън води с 10% на Тръмп

Байдън води с 10% на Тръмп

Мнозинството американци смятат, че Тръмп е можел да избегне инфекцията

На брифинг Конли съобщи, че в петък сутринта нивото на кислорода (кислородна сатурация) на президента е паднало и той се е нуждаел от допълнително кислород за около час в Белия дом. Запитан дали му е давано допълнително кислород оттогава, лекарят каза, че ще попита медицинския персонал. Лекарят каза още, че нивото на кислорода на президента е паднало под 93% вчера, а днес е 98%. 

Друг лекар, Шон Дули, разкри повече подробности. Той съобщи, че президентът няма температура от петък сутринта и също така няма задух. Дули каза още, че президентът се разхожда и "сърдечното, чернодробното и белодробното му състояние" не е причина за притеснение. По думите му президентът може да бъде изписан най-рано утре.

Лекарите съобщиха, че президентът е лекуван и с дексаметазон.

Конли не отговори на въпроси за резултатите от рентгенови снимки на белите дробове и дали президентът има пневмония.

Според препоръките на Световната здравна организация стероидът може да се използва само при пациенти в тежко състояние.

Санджай Гупта, световноизвестен американски неврохирург и водещ медицински консултант в медии като Си Ен Ен, коментира, че някои от предписваните стероиди на президента са за лечение на белодробни състояния.

Тръмп: Връщам се в борбата за Белия дом

Тръмп: Връщам се в борбата за Белия дом

Послание в "Туитър"

Държавният глава е лекуван с антитела и петдневна програма с ремдесивир.

Предполага се, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и още най-малко седем души са се заразили с коронавирус по време на церемонията по номинирането на Ейми Барет за съдия от Върховния съд.

На церемонията в "Роуз Гардън" миналата събота присъстваха десетки гости. Голяма част от тях не носиха маски и не спазваха дистанция. Най-малко седем от присъстващите са с коронавирус, включително и Тръмп.

Тръмп бе приет в болница в петък, където според Белия дом ще прекара няколко дни.