Германският канцлер Ангела Меркел отиде неподготвена на срещата си с австралийския премиер Скот Морисън, пише "Гардиън".

По време на разговорите Меркел прибягваше до бележи, за да научи повече за събеседника си. Кратката среща се проведе в кулоарите на Г-20 в Аржентина през уикенда.

Снимка 393150

Източник: ЕПА

Срещите на Г-20, подобни като на ежегодната Генерална асамблея на ООН, са форма на бързи дипломатически срещи, въпреки че обикновено световните лидери предварително знаят подробности за своите колеги.

Но Меркел открито четеше бележките си с информация за Морисън, което беше заснето от фотограф, преди да похвали дясното му коалиционно правителство. Британската медия отбелязва, че канцлерът на няколко пъти е поглеждал към бележките си по време на срещата им.

"Гардиън" припомня, че в Австралия често се сменя лидерството и че има големи шансове Морисън да напусне международната сцена и да не участва на следващата среща на Г-20 в Токио. За последните пет години страната е управлявана от петима премиери.

Снимка 393149

Източник: ЕПА

Вестникът също така пише, че сгъстеният график на Меркел едва ли може да се посочва като причина за пренебрежението й към Морисън, тъй като тя пристигна с 8 часа по-късно на Г-20 заради технически проблем със самолета й, което й дава достатъчно време да се запознае с биографията на премиера на Австралия.

Снимка 393148

Източник: ЕПА