Към единство и загърбване на политическите различие призова германците канцлерът Ангела Меркел. Това направи тя в новогодишното си приветствие, предаде "Ройтерс".

Тя призна, че много нейни сънародници са разочаровани от управляващите, но само с единство могат да се решат предизвикателствата на съвременния свят.

Меркел все така настоява за отвореност, ангажираност не само с вътрешните, но и с проблемите на света, търсене на общи решения, което вижда като задължения на Германия. 

Като общи проблеми тя посочва климатичните изменения, мигрантската криза и тероризма. 

Припомня се, че страната все още преживява болезнено решението за отваряне на границите за мигранти преди 3 години и приемането на милиони бежанци за кратко време. 

38% от германците искат оставката на Меркел

38% от германците искат оставката на Меркел

43 на сто от респондентите смятат, че Меркел трябва да завърши мандата си

38% от германците желаят канцлерът Ангела Меркел да напусне поста още преди изтичането на мандата й през 2021 г., съобщи преди дни ДПА, позовавайки се на изследване на социологическата агенция YouGov.

43 на сто от респондентите смятат, че Меркел трябва да завърши мандата си, а 18% се затрудняват да отговорят.

На 7 декември Християндемократическият съюз избра за председател на партията Анегрет Крамп-Каренбауер. Меркел обяви, че се оттегля от политиката след края на мандата си.