Визитата на британския премиер Тереза Мей в Страсбург в последния момент и "правно обвързващите промени", които си осигури за споразумението за Брекзит са основна тема в британския печат, пише "Гардиън".

Няколко вестника питат дали 11-часовите маневри ще бъдат достатъчни да спечели подкрепата на евроскептичните британски депутати и да ги убеди да подкрепят сделката по-късно днес.

Лондон и Брюксел постигнаха компромис за Брекзит

Лондон и Брюксел постигнаха компромис за Брекзит

"Правно обвързващи" промени в сделката...

Вестник "Дейли мейл", който излезе със снимка на Мишел Барние да целува ръката на Мей, пита дали сделката е "Подпечатана с целувка?". Вестникът също отбелязва, че Мей е на ръба на пробив за Брекзит, но дали ще е достатъчно, за да спечели вота днес.

"Гардиън" излиза с подобен въпрос: "Мей си осигури "подобрено" споразумение, но дали ще е достатъчно?".

"Файненшъл таймс" подчертава, че премиерът в последната минута се опитва да спечели подкрепата на около 100 консервативни евроскептични депутати, които заплашват да блокират сделката и да я свалят от власт.

"Дейли телеграф" отбелязва, че Мей е успяла да издейства промени в последния момент на извънредни преговори в Страсбург.

"Дейли експрес" повтаря думите на премиера към депутатите, че "сега трябва да застанете зад това споразумение и да обединим Великобритания".

"Сън" отбелязва, че Мей е върнала "предпазния механизъм от мъртвите" и премиерът е "вдъхнал нов живот на споразумението си за Брекзит през миналата нощ с драматичен пробив за предпазния механизъм".

Френският "Монд" пише "Брекзит: Лондон твърди, че е получил гаранции преди решаващия вот".

"Шпигел" е по-циничен, като цитира коментара на Жан-Клод Юнкер, че "няма да има трети шанс".

"Паис" пише, че Мей е получила "нови правни гаранции от ЕС в опит да спаси Брекзит".