Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей предупреди депутатите, ако не подкрепят споразумението й за Брекзит, има вероятност страната "да не напусне ЕС много месеци", информира АФП.

Тя отправи призива след хаотична седмица в парламента. Депутатите на два пъти отхвърлиха сделката на Мей с евролидерите две седмици преди Обединеното кралство да напусне Общността.

Лейбъристите подготвят вот срещу Мей и референдум за сделката за Брекзит

Лейбъристите подготвят вот срещу Мей и референдум за сделката за Брекзит

Това съобщи лидерът на лейбъристите Джереми Корбин

В статия за "Сънди телеграф" Мей отбеляза, че ако законодателите приемат сделката й преди срещата на върха на ЕС в четвъртък, тя ще поиска "кратко техническо отлагане" на Брекзит.

Признавайки, че "не е идеалният резултат", премиерът поясни, че "е нещо, което британският народ ще приеме, ако бързо доведе до Брекзит".

Вдигат залозите за Брекзит със сделка

Вдигат залозите за Брекзит със сделка

Юнионисти подкрепят сделката на Тереза Мей под условие

"Алтернативата, ако парламентът не одобри споразумението, е много по-лоша", предупреди министър-председателят и подчерта, че Великобритания най-вероятно ще вземе участие на европейските избори през май, ако има по-голямо отлагане.

Идеята, че британският народ ще гласува на изборите за Европейски парламент три години след гласуването за напускане на ЕС, е шокираща. Не може да има по-голям символ на колективния политически провал на парламента, пише тя.