Ако сделката за Брекзит на премиера на Великобритания Тереза Мей не бъде прокарана за трети път, Лейбъристката партия ще организира вот на доверие за кабинета.

Това съобщи лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, който подчерта, че подобен ход ще бъде "уместен".

Вдигат залозите за Брекзит със сделка

Вдигат залозите за Брекзит със сделка

Юнионисти подкрепят сделката на Тереза Мей под условие

След като разкритикува решението на Мей да подложи сделката си за Брекзит на трето гласуване, Корбин обяви, че лейбъристите няма да застанат "необмислено" зад сделката, но поясни, че лейбъристите могат да подкрепят поправка за организиране на референдум за споразумението за Брекзит. Той обаче отказа да разкрие на коя страна ще застане при подобно обществено допитване.

Мей предупреди депутатите за дълго отлагане на Брекзит

Мей предупреди депутатите за дълго отлагане на Брекзит

Тя отправи призива след хаотична седмица в парламента

Правителството изглежда още веднъж ще внесе предложенията си в парламента през следващата седмица, каза Корбин пред "Скай нюз". Подозирам, че пак ще бъдат отхвърлени, с целия този процес те само губят време, вярва лейбъристът.

Манфред Вебер: Брекзит е катастрофа, Джерард Батън: Изхвърлете ни!

Манфред Вебер: Брекзит е катастрофа, Джерард Батън: Изхвърлете ни!

Дискусии в ЕП...

Преди дни парламентът на Великобритания одобри отлагане на Брекзит до 30 юни.

Другата седмица Тереза Мей може да се опита да внесе споразумението с ЕС за трето гласуване в британския парламент. На 12 март законодателите отхвърлиха изменената сделка на Мей. Гласуването приключи с 391 гласа "против" срещу 242 гласа "за". На 15 януари 432 британски депутати срещу 202 гласуваха против споразумението на Мей.