Руски изтребител МиГ-31 е пресрещнал приближаващ се до руските граници над Тихия океан стратегически разузнавателен самолет RC-135 на военновъздушните сили на САЩ, като в резултат американският "шпионин" е променил курса и се отдалечил от територията на Руската федерация. Това твърдят от руското военно министерство, цитирани от "Новости".

От ведомството уточняват, че руските радари били открили въздушна цел, приближаваща се до държавната граница на Руската федерация над Тихия океан.

"Изтребител МиГ-31 излетя от летище в Камчатския край за неговата идентификация и съпровождане. Екипажът на изтребителя определи въздушната цел като стратегически разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ. След оттеглянето на чуждестранния военен самолет от държавната граница на Руската федерация, руският изтребител ​​се завърна благополучно в базата си", отбелязаха от руското военно министерство.

Руските военни също така подчертаха, че "не беше допуснато нарушаване на държавната граница на Руската федерация". Полетът на руския изтребител бил изпълнен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, увериха още руските военни.