Осъденият за убийство милионер Робърт Дърст е починал в затвора на 78-годишна възраст, съобщи адвокатът му.

През септември Дърст се призна за виновен за убийството на партньорката си Сюзън Берман. Той я е убил, за да ѝ попречи да говори пред полицията за изчезването на съпругата му. Полицията смята, че е отговорен за убийствата и на още двама души, пише BBC.

Адвокатът на Дърст, Чип Люис, потвърди, че той е починал в общата болница в Сан Хоакин. По думите му Дърст е страдал от множество медицински проблеми и смъртта се дължи на "естествени причини".

През октомври Дърст беше осъден на доживотен затвор за убийството на Берман през 2000 г., която беше негова дългогодишна довереница и говорителка.

Съдебният процес срещу него беше отложен с повече от година поради пандемията. Два дни след произнасянето на присъдата той бе приет в болница с коронавирус и поставен на апарат за изкуствено дишане.

Дърст - чието семейство е притежавало редица нюйоркски небостъргачи, включително част от Световния търговски център - беше разследван, след като запис на негов разговор беше показан в документалната поредица на HBO "The Jinx" от 2015 г. В него богаташът признава за извършените убийства.