Тежко на Македония, ако решението е "тандемът на лепкавите пръсти Заев и Бучковски". Днес премиерът Зоран Заев връща човека, чиято кариера приключи с политическо споразумение за съдебно дело, за да преговаря за историята, езика, македонското малцинство, героите. Тези двама души са известни само с това, че продават и за съжаление продават евтино. Това е предвестник на катастрофа, която не трябва да позволяваме да се случи",

Това написа лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в "Туитър" и обяви нови протестни блокади за утре.

"Това е битка за миналото, настоящето и бъдещето. Ще продължим утре с блокада на две кръстовища в Скопие и протест в 15 града в цяла Македония," каза Мицкоски.

Владо Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Владо Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Той смята, че Северна Македония няма друга алтернатива освен членство в ЕС

Припомняме, че бившият премиер Владо Бучковски става специален пратеник на македонското правителство за България.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ смята, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите, каза той пред местна телевизия.

"Зоран Заев се бори за нашето европейско бъдеще в духа на европейските ценности", подчерта Бучковски.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001.

От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.