Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на САЩ Доналд Тръмп говори за ваксина срещу коронавируса, показва социологическо проучване за NBC.

52% от анкетираните заявяват, че не вярват на коментарите на държавния глава за ваксините, докато 26% казват обратното. 20% твърдят, че не знаят дали да се доверят на Тръмп на това, което говори за ваксините.

Тръмп се рекламира за преизбиране с плакат с руски изтребители

Тръмп се рекламира за преизбиране с плакат с руски изтребители

Набира средства с МиГ-29 и войник с АК-74, представя ги за американски

Като се разбие по партии проучването сочи, че 58% от републиканците се доверяват на Тръмп за ваксините, а 14% - не. Само 3% от демократите имат доверие на държавния глава за ваксините срещу коронавирус, докато 88% не се доверяват на коментарите му. Независимите е далеч по-вероятно да мислят като демократите. Само 10% от тях се доверяват на Тръмп за ваксините, а 55% - не.

39% от респондентите (44% преди месец), че ще си сложат одобрена от правителството ваксина, а 23% (22% преди месец) - няма. 36 на сто изобщо не са сигурни.

Тръмп предупреди, че дърветата могат да избухнат

Тръмп предупреди, че дърветата могат да избухнат

Те наистина стават като кибритена клечка...Те просто избухват

Предизборната кампания на Тръмп излиза с агитация по телевизията, че са близо до създаване на ваксина, което обаче се опровергава от различни експерти, включително и от администрацията му.

Доктор Антъни Фаучи, един от топ специалистите по инфекциозни заболявания в САЩ, повтори миналата седмица, че е малко вероятно да бъде създадена ваксина до президентските избори на 3 ноември, но е "предпазлив оптимист", че ще бъде създадена такава до края на 2020 г.

Социологическото проучване е проведено онлайн от SurveyMonkey в периода 7-13 септември 2020 г. В него са участвали 36 654 респонденти, подбрани от повече от 2 милиона души, които са анкетирани всекидневно на платформата на SurveyMonkey.

Тръмп се закани на Иран да отговори "1000 пъти" по-мощно

Тръмп се закани на Иран да отговори "1000 пъти" по-мощно

"Всяка атака на Иран, във всяка форма, срещу САЩ ще бъде посрещната