Исканията за освобождаване на украинските моряци, изразени от канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон, са неприемливи. Това се казва в позиция на Министерството на външните работи на Русия, цитирана от "Ройтерс".

Меркел и Путин обсъдиха Украйна и Сирия

Меркел и Путин обсъдиха Украйна и Сирия

Меркел притисна Путин във връзка със задържаните 24-ма украински моряци

Вчера Меркел и Макрон призоваха Москва да освободи 24-мата украински моряци.

Москва обвини 24-мата моряци в незаконно пресичане на руската граница. Украйна твърди, че Русия е иззела три кораба незаконно и обвини Москва във военна агресия.

Руското ведомство призова западните партньори да се откажат от двойните стандарти и да обърнат внимание на реалните проблеми и заплахи.

Вместо да "поучават" Русия, Москва призовава партньорите си от Нормандския формат да обърнат внимание на грубите нарушения на правата на човека и техните свободи от страна на Киев, които са така проповядвани от Запада.

Русия наложи санкции на Украйна

Русия наложи санкции на Украйна

Москва разширява списъка със забранените украински стоки

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви по-рано, че президентът на Украйна Петро Порошенко се стреми към изостряне на отношенията с Москва с цел електорални ползи. По думите му изявления на чуждестранни лидери не могат да бъдат повод за промяна на руското законодателство.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призова лидерите на Франция и Германия да не се намесват във вътрешните работи на суверенна държава.