Русия и Саудитска Арабия са постигнали съгласие за доставка на противовъздушна система за отбрана С-400 и други оръжия, включително автомат "Калашников" AK-103, информират руски медии.

Салман при Путин – съжителство по сметка

Салман при Путин – съжителство по сметка

Посещението на крал Салман в Москва е следствие на равносметката, че руският интерес към Близкия изток се увеличава за сметка на американския

През миналата седмица, по време на визитата на саудитския крал Салман в Москва, медии съобщиха, че Рияд е проявил интерес да закупи руски системи С-400.

САЩ обезпокоени от интереса на съюзниците им да купуват руски С-400

САЩ обезпокоени от интереса на съюзниците им да купуват руски С-400

САЩ са разтревожени от проявения от съюзниците им силен интерес

Русия и Саудитска Арабия достигнаха до споразумения за доставка на противовъздушни системи С-400, противотанкови ракетни комплекси "Корнет", тежка огнеметна система ТОС-1 "Буратино", гранатомети АГС-30 и автомати "Калашников" AK-103, заяви говорителят на Руската федерална служба за военнотехническо сътрудничество.

Саудитска Арабия купува от Русия С-400

Саудитска Арабия купува от Русия С-400

Двете държави са се договорили по време на визитата на саудитския крал

Тя добави, че по време на визитата на Салман в Русия Рособоронекспорт и саудитската военна индустрия подписаха договор за лицензирано производство на автомати "Калашников" AK-103 и муниции в арабската държава.

Говорителят поясни, че също е подписан меморандум за сътрудничество в отбранителната промишленост.