Британският финансов министър ще каже утре на депутатите, че перспективите за икономиката стават по-мрачни, тъй като все повече и повече страни се сблъскват с по-строги ограничения за борба с пандемията Covid-19.

Очаква се Риши Сунак да обяви четвъртия си пакет за подкрепа на бизнеса след толкова месеци на фона на нарастващия натиск върху правителството да помогне на тежко засегнатите компании в засегнатите от заключване региони.

Великобритания сложи Манчестър под блокада, местни лидери искат финансова подкрепа

Великобритания сложи Манчестър под блокада, местни лидери искат финансова подкрепа

По новата 3-степенна скала

Той разглежда редица възможности за предоставяне на допълнителна помощ, след като става все по-слаб за перспективите за работни места през следващите месеци.

Министрите са особено загрижени от хотелиерството в Лондон, което представлява почти една четвърт от икономиката на Обединеното кралство и в момента е на ниво 2, но няма да иска да бъде считано за облагодетелстващо столицата в момент, когато чувствата на север-юг в Англия са вървят високо.

Moody's понижи кредитния рейтинг на Великобритания

Moody's понижи кредитния рейтинг на Великобритания

Комплекс от фактори с негативно влияние...

Призивите към Сунак да засили подкрепата за бизнеса се засилиха, въпреки официалните данни, показващи, че Великобритания е взела повече заеми през първите шест месеца на текущата финансова година, отколкото през най-лошата година от банковата криза в края на 2000-те.