Основният кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън ще се фокусира върху основния кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп. Партията на Клинтън търси най-добрите начини за атака срещу непредсказуемия Тръмп на президентския вот, коментира АП.

Клинтън влиза в „Супер вторник” – първични избори в повече от 10 щата, след победата на вота в Южна Каролина над сенатора от Върмонт Бърни Сандърс. Демократите се запасяват с компромати срещу Тръмп, като част от тях са свързани с преглед на съдебни документи, информация за бизнеса му и провеждане на нови социологически проучвания, за да бъдат тествани най-слабите места на милиардера.

Тед Круз обвини Тръмп, че е свързан с мафията

Тед Круз обвини Тръмп, че е свързан с мафията

Сделки, например с компанията S&A Constructrion

Сред най-вероятните опции са: поставяне под въпрос квалификациите и темперамента на Тръмп да бъде президент, разнищване на бизнес практиките му и документите, свързани с банкрут и постоянно показване на язвителните коментари срещу жени и малцинства, които ще бъдат в основата на кампанията на демократите за президент на САЩ.

На този човек ли ще поверите ядрените кодове? На този човек ли ще се доверите да пратите вашите синове и дъщери в армията? На този човек ли ще се доверите да ръководи икономиката? попита губернатор Дан Малой от Кънектикът, който подкрепя кандидатурата на Клинтън.

Докато партийните лидери виждат Клинтън в по-добра позиция срещу Тръмп, те в същото време са предпазливи, тъй като милиардерът се показа като майстор в медиите и с потенциал да бие останалите кандидати от Републиканската партия.

Рубио упрекна Тръмп, че приема на работа нелегални имигранти

Рубио упрекна Тръмп, че приема на работа нелегални имигранти

Публиката аплодира на крака Джордж Буш-старши...

Съветници и съюзници на Клинтън също се тревожат, че Тръмп е подкрепян от различни социални групи и това може да му помогне в повече спорни щати, предимно в Охайо и Уисконсин, където не може да се разчита само на гласоподавателите от една политическа партия в сравнение предишните номинации на Мит Ромни и Джон Маккейн.

Но демократите прогнозират номинирането на Тръмп за основен кандидат на Републиканската партия да доведе до разцепление в самата партия.

Според ново социологическо проучване 20% от републиканците „не са сигурни” дали подкрепят Тръмп срещу Клинтън.

Доналд Тръмп печели първичните избори в Невада

Доналд Тръмп печели първичните избори в Невада

Спечелил е 45,9 % от вота

Демократите са заинтересовани под 30% от испаноговорящите да подкрепят Тръмп, тъй като подобно ниво се разглежда като недостатъчно за влизане в Белия дом.

Докато през повечето време Тръмп атакува републиканските си съперници, той повърхностно очерта линията си на поведение към Клинтън, описвайки я като лъжец и провалил се държавен секретар на САЩ. Доналд Тръмп дори заяви ясно, че е готов да атакува Клинтън на лично ниво, припомняйки перипетиите на мъжа й с жени.