От днес пристигащите във Великобритания трябва да се самоизолират в хотели. Това е част от стратегията на правителството за предотвратяване разпространението на нови щамове на коронавируса, информира АП.

В неделя правителството обяви, че е постигнало целта си да постави една или две дози от ваксина на 15 милиона британци от най-уязвимите групи, включително здравните работници и хората на възраст над 70 г.

Рааб: Британия обмисля ваксиниционни паспорти за влизане в търговски обекти

Рааб: Британия обмисля ваксиниционни паспорти за влизане в търговски обекти

Британски учени: Да не се сравнява по-смъртоносен и по-изтощителен covid с грип

Здравният министър Мат Хенкок заяви, че сега ваксинират всички на възраст над 65 г. и тези с хронични заболявания. Властите се тревожат, че ваксините може и да не работят ефективно срещу някои нови щамове на коронавируса, включително и срещу този от ЮАР.

Хората, пристигащи в Англия от 33 рискови държави, трябва да се изолират в хотели за 10 дни на тяхна сметка. В Шотландия правилото се отнася за пристигащите от всяка държава.

Случаите на COVID-19 във Великобритания намаляват

Случаите на COVID-19 във Великобритания намаляват

Статистиката е още едно доказателство, че блокадата работи

Критици смятат, че решението е закъсняло, тъй като щамът от ЮАР вече се разпространява в държавата.

"Гардиън" пише, че първите пристигнали гости на Острова вече се регистрираха в хотели, където ще останат под карантина.

Миналата седмица бе съобщено, че всеки, който наруши карантината, е заплашен от 10 г. затвор и солидна глоба от 10 000 британски лири.

Пристигащите на Острова от чужбина ще трябва да си правят два теста за коронавирус по време на карантината. Задължителната карантина ще е 10 дни.

Великобритания отчете през 2020-та най-големия икономически срив в историята си

Великобритания отчете през 2020-та най-големия икономически срив в историята си

Икономиката на Великобритания се сви с 9,9% през 2020 г.

Всеки пристигащ от чужбина, който не си е направил задължителен тест за коронавирус, ще бъде глобяван с 1000 британски лири. 2000 лири ще е глобата, ако не бъде направен втори тест и карантината автоматично се удължава до 14 дни. Ще се налагат глоби между 5000 и 10 000 лири, ако пристигналият не се изолира в посочения хотел.

Британските и ирландските граждани, пристигащи в Англия от държави от "червения списък", трябва да си направят резервация в хотел за карантина преди да пътуват. Те ще плащат по 1750 британски лири на човек, което ще включва за 10-дневен престой, тестване и транспорт.

16 хотела с 4600 стаи са подсигурени около пристанища и летища в Англия.