Полицията от южната част на Индия, Карнатака е нащрек за крадци, които си заминали с "плячка" на стойност около 1750 долара, състояща се от 25 до 40 камиона от кравешки изпражнения, откраднати от съоръжение, преди няколко дни в района на Бирур, съобщава "Таймс оф Индия".

Полицията е започнала разследване по въпроса, след като отделът по животновъдството е подал доклад за липсата в местното полицейско управление.

Както в много аграрни общества, фермерите в селските райони на Индия използват изпражненията за тор, която е с висока стойност, използва се и за горене и отопление. Крадената тор е намерен на земя, принадлежаща на частно лице, което ще бъде предадено на съответните власти.

Полицията е арестувала ръководител от отдела "Животновъдство", като разследването продължава, търсят се улики за участие на повече служители от отдела.

В Индия кравата е почитано животно с религиозно и социално значение в обществото. За селските домакинства, свещената крава осигурява мляко за храна, помага в аграрната работа, а кравешката тор се събира, за да се съхранява и като удобен като източник за горене по време на дъждовния сезон, когато доставките на дървесина са ограничени.