Повече от 40% от болничните легла за интензивно лечение в района на Ил дьо Франс са с пациенти с коронавирус, съобщават френските власти, цитирани от БиБиСи. 

449 души се лекуват в болници в района, включително столицата Париж. Това е най-гъсто населеният регион на Франция с повече от 12 милиона жители.

Служителите предупреждават, че заетостта може да достигне 50% за около две седмици. Някои болници вече започнаха разсрочване на планираните операции.

Нарастващият брой на хората в реанимация в региона на Париж идва, когато случаите се увеличават експоненциално и в резултат на това във френската столица влизат в сила още ограничения.

Във вторник Париж затвори изцяло всички барове и кафенета. Барове, спортни зали и басейни бяха затворени за две седмици в опит да ограничат разпространението на вируса, казаха служители.

Но ресторантите могат да останат отворени, ако има строги хигиенни правила.

Максималното ниво на предупреждение във Франция влиза в сила, когато степента на инфекция в дадено населено място надвишава 250 случая на 100 000 души и поне 30% от леглата за интензивно лечение са с пациенти с Covid-19.

Франция отчита повече от 675 000 случая, с повече от 32 000 смъртни случая.

Париж се готви да затвори баровете заради ръст на заразени с COVID-19

Париж се готви да затвори баровете заради ръст на заразени с COVID-19

Предстоят промени и в правилата за ресторантите