Най-малко 37 цивилни и афганистански войници са убити, а 35 са ранени след атаки на талибаните срещу летището в Кандахар тази нощ. В района боевете все още продължават. Това съобщава военното министерство на Афганистан, цитирано от Ройтерс.

9 талибани са убити, а един е ранен при боевете на летището.

Официални представители обявиха, че талибаните са атакували периметър около тежко охранявания комплекс вчера вечерта. В началото екстремистите заеха позиции в училище в жилищен район до летището, където също има военна база.

В базата има български военнослужещи. Българските военни в Афганистан в момента са 84 - разположени в Кабул и Кандахар. Вчера от военното ни министерство обявиха, че няма информация за пострадали българи.

Няма пострадали българи в Кандахар

Няма пострадали българи в Кандахар

Районът на атаката е различен

Операцията на талибаните започна около 18:30 часа местно време вчера, след като атентатори самоубийци преминаха периметъра за сигурност на летището.

Има информация, че днес екстремистите са взели цивилни за заложници. Според говорител на НАТО няма данни за пострадали чуждестранни войници.

Атаките съвпаднаха със започването на регионалната конференция по сигурността „Сърцето на Азия” в пакистанската столица Исламабад, където афганистанският президент Ашраф Гани призова за по-голяма регионална подкрепа в борбата срещу ислямистите.

На летището в Кандахар е спокойно

На летището в Кандахар е спокойно

Няма ранени и жертви сред българските военни