Повече от 1,2 милиона американци вече са гласували за президент, без да изчакат днешния първи дебат между президента Доналд Тръмп и бившия вицепрезидент Джо Байдън в Кливланд, щата Охайо.

Това показа проучване на CNN сред изборните служители в 20 щата.

Около 800 000 от подадените бюлетини идват от осем от най-конкурентните щати. Само в Северна Каролина и Уисконсин вече са подадени над 500 000 бюлетини - приблизително една четвърт от исканите.

Високият процент предполага, че много гласоподаватели са се вслушали в съветите на политици и изборни служители, които призоваха хората да изпратят бързо бюлетините си поради опасения за забавяне на доставката на пощата.

Тези гласове обаче са все още малка част от гласовете, подадени тази година.

Тръмп и Байдън излизат на първи дебат на фона на скандалите около лидера на САЩ

Тръмп и Байдън излизат на първи дебат на фона на скандалите около лидера на САЩ

Двамата кандидати ще участват общо в три дебата

Тръмп и Хилари Клинтън получиха около 130 милиона гласа, взети заедно през 2016 г. По-голямата част от щатите все още не отчитат предсрочно подаване.

Предвид пандемията тази година обаче гласуването върви добре.

Около САЩ са отправени над 30 милиона искания за гласуване. Още 43 милиона бюлетини са изпратени или скоро ще бъдат изпратени до гласоподавателите в деветте щата - заедно с Вашингтон, окръг Колумбия - които автоматично изпращат бюлетини до избирателите.

Данните показват предимство на демократите в ранните заявки. Като цяло регистрираните демократи са поискали около 6,5 милиона бюлетини, което затруднява над 3,8 милиона искания за бюлетини от регистрирани републиканци в 11-те щата, които публикуват данните на партиите.

Байдън публикува данъчните си декларации

Байдън публикува данъчните си декларации

След поредния скандал около Тръмп и часове преди дебата

Това не е непременно показател за крайния резултат, особено след като неотдавнашното проучване показва, че привържениците на Тръмп силно предпочитат да гласуват лично в деня на изборите.