50-годишен мъж е убит и шест души са ранени при атака с нож в супермаркет в Хамбург, съобщи германската полиция, цитирана от БиБиСи.

Полицията съобщи, че заподозряният е на 26 години и е роден в Обединените арабски емирства. Твърде рано беше да се определи мотив, коментират от полицията.

Полицията заяви, че все още потвърждава националността му. Напдателят атакувал клиентите в супермаркета на случаен принцип. Избягал от магазина и е бил преследван от клиенти и хора извън магазина. Гражданите са го повалили на земята, преди да бъде задържан от полицаи.

Един човек загина при нападение с нож в Хамбург

Един човек загина при нападение с нож в Хамбург

Атакуващият е действал сам и е обезрведен от граждани

Една 50-годишна жена и четирима мъже на възраст между 19 и 64 години са намушкани, а 35-годишен мъж е ранен, докато е помагал да бъде обезвреден нападателя.

Полицията твърди, че оръжието на нападението може да е изглеждало като мачете, но за момента се приема, че е кухненски нож. Един очевидец твърди, че ножът е с дължина 50 см, когато е попитан в немска телевизия колко е голям.

Запитан дали това е терористична атака, полицейски служител заявява: "Ние сме на ранен етап от разследването ... В момента не можем да изключим нищо. Разследваме всички пътища".

Очевидец избягал от атаката в близък магазин, коментира пред германската телевизия NTV, че нападателят изглеждал "забързан и объркан, а не като накой, който е планирал атака".