Известните руски хумористи с прякорите Вован и Лексус отново погодиха номер. Този път жертвата се оказа канадският премиер Джъстин Трюдо. Министър-председателят на Канада си е помислил, че разговаря по телефона с екозащитника Грета Тунберг, информира "Гардиън".

Владимир Кузнецов, с прякор Вован, и Алексей Столяров, с прякор Лексус, често провеждат шегаджийски телефонни разговори с политици и влиятелни личности. Тази седмица те публикуваха записания телефонен разговор. Сред предишните им жертви бе Елтън Джон, който е бил заблуден, че разговаря с руския президент Владимир Путин за правата на гейовете.

По време на 10-минутния разговор трети човек, който се е представил за Грета, е казал пред Трюдо, че се притеснява за международната ситуация и опасността от световна война.

Вече води към катастрофа. Много е страшно, казала момичето, на което Трюдо отговорил: "Да, наистина".

Разговорът е проведен през януари, дни след като иранското правителство свали украински пътнически самолет със 176 души на борда.

По време на телефонния разговор Трюдо е бил призован да извади Канада от НАТО, да се откаже от оръжията и да се усмихнат на природата.

Дипломатично Трюдо отговорил, че също мечтае за свят, в който не са нужни войници, но за съжаление не живеят в такъв свят.