За съжаление този път НАСА не успя да разреши проблема и отложи изстрелването на най-мощната си ракета за мисията на "Артемида" (#Artemis I) - полет до Луната. Това съобщи администратор на НАСА в twitter. 

Франция и САЩ подписват споразумение за съвместна работа на Луната

Франция и САЩ подписват споразумение за съвместна работа на Луната

Известно като "Споразумението Артемида"

"За съжаление този път НАСА не успя да разреши проблема. Всичко е въпрос на безопасност и сигурност, така че трябва да разберем. Това е основата на космическото развитие. Моля се за изстрелването на 2 септември. Молете се на Луната със съдбата на човечеството", се казва в посланието в тази социална мрежа от администрацията на американската космическа агенция. 

НАСА отново поглежда към Луната

НАСА отново поглежда към Луната

Капсула без пилоти ще бъде изведена в понеделник

По-рано на сайта на НАСА бе съобщено, че ръководителят на изстрелването спря днешния опит за изстрелване на Artemis I.

"Ракетата Space Launch System и космическият кораб Orion остават в безопасна и стабилна конфигурация. Контролерите на изстрелването продължаваха да оценяват защо тестът за обезвъздушаване, за да накара двигателите RS-25 на дъното на основната степен да достигнат подходящия температурен диапазон за излитане, не беше успешен и изтече времето в двучасовия прозорец за изстрелване. Инженерите продължават да събират допълнителни данни", се казва в съобщение на НАСА. 

Китай отрича обвинения на НАСА, че иска да превземе Луната

Китай отрича обвинения на НАСА, че иска да превземе Луната

Пекин упрекна САЩ в клеветническа кампания срещу разумните му усилия в космоса