Крайнодесният "Национален фронт" на Франция потвърди анти-ЕС позицията си, докато в същото време призна притесненията на електората във връзка с политиката на партията за изваждането на страната от еврозоната, съобщават АФП и Ройтерс.

„Националният фронт” на Марин льо Пен бистри трансформирането си

„Националният фронт” на Марин льо Пен бистри трансформирането си

На срещата ще присъстват около 40 души от ръководството на партията

Партията проведе двудневна среща, на която анализира загубите на президентските и парламентарни избори по-рано тази година.

"Тези, които взеха участие в срещата, единодушно потвърдиха ангажимента си към суверенитета на нашата страна като фундаментална задача на политическото ни движение", се казва в съобщение на партията.

"Те също дават силно припомняне на опозицията си срещу ЕС, както и желанието си да се появи Европа на нациите и съюзите", се допълва още.

Лидерът Марин льо Пен обеща да "обнови" партията, след като загуби президентските избори срещу Еманюел Макрон през май.

Двудневната среща е последвана от въпросник, който ще бъде раздаден на членовете на партията през септември, а в началото на следващата година ще бъде организиран и партиен конгрес.

Партията също така запази една от основните си цели да изкара Франция от еврозоната, въпреки че имаше в партията призиви да се изостави тази политика.

Двудневната среща на ръководството на партията се проведе при закрити врата в централата на "Националния фронт" в Западен Париж.

Според някои, които са присъствали на срещата, няколко от водещите членове са се въздържали при гласуването на заключителната декларация.