В Кремъл още не са измислили какво да лъжат за отравянето на Навални - така коментира Самият Навални отмяната на два поредни брифинга на руската президентска администрация.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че предвидените брифинги с журналисти на 15 и 16 декември няма да се състоят.

"Журналисти съобщават, че Песков е отменил всички брифинги за пресата. "Още не сме измислили какво да ви лъжем за историята с отравянето на Навални", съобщи прессекретарят на президента на Русия." - гласи ироничен коментар, публикуван от Навални в Twitter.

Говорителят на Кремъл отмени два брифинга, няма коментар за разкритията на Bellingcat

Говорителят на Кремъл отмени два брифинга, няма коментар за разкритията на Bellingcat

Брифингите трябваше да се проведат на 15 и 16 декември...

Припомняме, в понеделник беше публикувано съвместно разследване на международната група Bellingcat и сайта The Insider с участието на CNN, Der Spiegel и El Pais. Според събраните в него данни, покушението срещу руския опозиционер Алексей Навални е извършено в Томск от спецзвено на руските служби за сигурност ФСБ. То е включвало 8 оперативни служители от секретно подразделение на ФСБ, които са действали под прикритието на Института по криминалистика към ФСБ. Навални коментира, че подобна операция не би могла да се проведе без санкцията на шефа на ФСБ Александър Бортников и президента на Русия Владимир Путин.

Спецотряд на ФСБ на Русия отровил Навални

Спецотряд на ФСБ на Русия отровил Навални

Спецотрядът тайно е проследявал Навални от 2017 г.