Най-малко 100 души са загинали, повечето правителствени бойци, и 176 души са били ранени при няколко самоубийствени бомбени нападения и атаки с огнестрелно оръжие близо до пазар в южния сирийски град Суейда, близо до границата с Йордания, съобщават сирийските държавни медии.

Нападението е било извършено от терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"). Град Суейде е контролиран от правителствените сили, които се сражават с терористите източно от града. 

Властите са преследвали и ликвидирали двама от нападателите, преди да успеят и те да се взривят.

Според някои информации нападателите са открили огън по хората в Суейда. 

Терористите от ДАЕШ също така са атакували три села североизточно от град Суейда, убивайки и ранявайки множество хора, допълва сирийската държавна телевизия. Уточнява се, че терористите са влизали в къщи и са убивали живеещите. 

Очевидно координираните атаки са най-кръвопролитните от месеци в контролираните от правителството територии в Сирия. 

Според Сирийския център за наблюдение на човешките права, чието седалище е във Великобритания, повече от 170 души са били ранени, а правителствените сили са влезли в боеве с терористи от ДАЕШ североизточно от града.

Сирийските военновъздушни сили са ударили скривалища на екстремистите там, след като войници са осуетили опита на бойци да проникнат в трите села.