Официалният говорител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова посъветва да не се четат американски вестници, тъй като се занимават с разпространението на измислени "сензации".

Захарова коментира във "Фейсбук" публикация на американското издание "Вашингтон пост", в която се твърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е споделил класифицирана информация по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик Сергей Кисляк в Белия дом.

Тръмп има право да разкрива класифицирана информация, обяви Маккейн

Тръмп има право да разкрива класифицирана информация, обяви Маккейн

Определено не искаме президентът да разгласява класифицирана информация

"Момчета, отново ли четете американски вестници? Не бива да ги четете. Можете да ги използвате за различни цели, но не бива да ги четете - в последно време това е не само вредно, но и опасно", написа говорителят на страницата си във "Фейсбук".

Тя припомни за предупреждението си от 11 май, че американските медии планират да съобщят "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп.

Тръмп не е обсъждал секретна информация с Лавров, отсече Тилърсън

Тръмп не е обсъждал секретна информация с Лавров, отсече Тилърсън

На срещата им миналата седмица са обсъждали широк кръг от въпроси

Замисълът им включваше и "разкрасяване" на "сензацията" с на по-малко "секретни" снимки от срещата, което трябваше да придаде основателност и достоверност на поредната фалшивка, написа тя в социалната мрежа.

Как да се живее с тази променлива глобална информация? С наслада, заключи Захарова и публикува тага #Midznal.