Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в специално телевизионно обръщение в понеделник, че е обсъдил с руския президент Владимир Путин въпроса за доставката в Израел на руската коронавирус ваксина "Спутник V", съобщава ТАСС.

"Разговарях с руския президент Путин, обсъдихме възможността да придобием в Израел ваксината Спутник V. Ще продължим да обсъждаме този въпрос през следващите дни," каза Нетаняху.

По-рано Кремъл съобщи, че Путин е обсъдил с израелския премиер борбата срещу разпространението на коронавирус, доставките на ваксини и ситуацията в Близкия изток.

"Фокусът беше върху борбата срещу разпространението на коронавирусна инфекция," се казва в изявлението. "Проведена е задълбочена размяна на мнения относно ограничителните и превантивни мерки, предприети в това отношение и в двете страни."

"Бяха обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество между заинтересованите ведомства и организации, по-специално перспективите за сътрудничество по отношение на руската ваксина, включително възможното й снабдяване и организация на производството в Израел", подчерта Кремъл.

Също така в разговора, който е по инициатива на израелската страна, е обсъдена ситуацията в Близкия изток. "Беше договорено продължаването на контактите на различни нива".

"Спутник V" е с ефективност над 90%, хвали се Москва

"Спутник V" е с ефективност над 90%, хвали се Москва

Основавайки се на нашите наблюдения, също е повече от 90%