Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че правителството разследва подкрепа от европейски страни, конкретно Франция, към групи, свързани антиизраелски действия, цитиран от „Франс прес”.

Преди началото на редовното заседание на кабинета Нетаняху заяви, че разследване е „установило подкрепа от европейски страни, включително Франция, за няколко организации, които са свързани с подбуда, призив за бойкот на Израел и да не се признава правото на Държавата Израел да съществува”.

Ще приключим разследването и ще предадем разкритията на френското правителство, каза още той, но не посочи конкретни организации.

Израелски официални лица често осъждат подкрепата от чуждестранни правителства за леви неправителствени организации, помагащи на палестинците.

В средата на юли израелският парламент прокара закон срещу неправителствените организации, принуждавайки ги да декларират чуждестранното финансиране.

Израел атакува финансираните от чужбина НПО-та

Израел атакува финансираните от чужбина НПО-та

Предложението, което е критикувано

Обезпокоени сме от такива дарения за организации, които отричат правото на съществуване на Държавата Израел, каза още Нетаняху.