Светлината на Израел никога няма да бъде угасена! Това обеща в речта си пред Общото събрание на ООН израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Той осъди влиянието на Иран, простиращо се към южната част на Близкия изток и се зарече да не позволи на Техеран да се установи трайно в Сирия, предаде АП.

Израел ще се защитава с цялата мощ на нашето оръжие и цялата сила на нашите убеждения, - заяви премиерът на еврейската държава.- Ние ще действаме, за да не позволим на Иран да създаде постоянни военни бази в Сирия.

Ердоган нападна кюрдите в Ирак в ООН

Ердоган нападна кюрдите в Ирак в ООН

Глобалната стабилност била намаляла

Израел ще действа, за да не позволи на Иран да произвежда смъртоносно оръжие в Сирия или Ливан, което да използва срещу нас, зарече се Бенямин Нетаняху.

Той предупреди, че от Каспийско море до Средиземно море, от Техеран до Тартус, една иранска завеса се спуска над Близкия изток.

Макрон: Ядрената програма на Пхенян е заплаха за човечеството

Макрон: Ядрената програма на Пхенян е заплаха за човечеството

Преговорният процес, воден в Казахстан от Русия, Иран и Турция, е полезен

Но Нетаняху посочи, че Израел е приятел на народа на Иран. Той предаде посланието и на езика фарси. След това той изброява някои от актовете, извършени от иранското правителство срещу народа му напоследък, включително задържането на журналисти и екзекуцията на гей мъжете миналата година.

Ако ядрената сделка в Иран остане, тя ще доведе до ситуация, подобна на тази, която светът понастоящем среща със Северна Корея, предупреди премиерът на Израел.

Световните агенции отбелязват, че речите на Тръмп и Нетаняху са звучали близки по ключовите проблеми на световната дипломация. Все пак израелският премиер отбеляза приноса на страната си в събирането на разузнавателна информация за тероризма.