Светът не се обединява срещу най-антисемитския режим на планетата. Това обяви премиерът на Израел по време на Световния форум за Холокоста в Йерусалим пред световни лидери, пише "Таймс ъв "Израел".

Бенямин Нетаняху има предвид Иран. Той е обезпокоен, че световните лидери не са заели "единна позиция срещу най-антисемитския режим на планетата".

Нетаняху призова вечно да се помни приносът на Москва при победата над нацисткото чудовище

Нетаняху призова вечно да се помни приносът на Москва при победата над нацисткото чудовище

Това призова премиерът на Израел Бенямин Нетаняху в присъствието на президента на Русия Владимир Путин

"Израел благодари на президента Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс, че се опълчиха на тираните от Техеран, които заплашват стабилността в Близкия изток и целия свят", каза той и добави: "Призовавам всички правителства да положат усилия за противопоставяне на Иран".

Министър-председателят е домакин на Петия Световен форум за Холокоста в Йерусалим тази седмица.

Той многократно сравни Ислямската република с Нациска Германия.

Според него това е един режим, който открито се опитва да се сдобие с атомни оръжия и да унищожи единствената еврейска държава.

Путин откри паметник на загиналите при обсадата на Ленинград в Йерусалим

Путин откри паметник на загиналите при обсадата на Ленинград в Йерусалим

Путин е на посещение в Йерусалим за Световния форум за Холокоста по повод 75 г. от освобождението на "Аушвиц"

Пенс е един от десетките световни лидери, които участват на форума. Сред тях са руският президент Владимир Путин, френският държавен глава Еманюел Макрон, принц Чарлз и други. Събитието е по повод 75 г. от освобождението на "Аушвиц".

В духа на възпоменанието на Холокоста ние трябва твърдо да се противопоставим на Иран, призова от своя страна Майк Пенс. Той направи паралел между Нацистка Германия и Иран. По думите му в света има едно правителство, което отрича Холокоста и призовава за заличаване на Израел от картата на света.