Израелската политика е да се противопостави на агресивните действия на Иран и неговите опити да се укрепи в Сирия. Това заяви в неделя премиерът Бенямин Нетаняху, изказвайки се в парламента на първото работно заседание на 35-ото правителство на страната, което той сформира след изборите на 2 март, съобщава ТАСС.

"Нашата политика е да противодействаме на иранската агресия навсякъде и да противодействаме на опитите й да се укрепи в Сирия. Ние непрекъснато работим за предотвратяване на опитите на Иран да снабдява Сирия или да разработва оръжия в Сирия, които биха могли да бъдат използвани от нея или нейните сателити, за да заплашват държавата Израел", заяви премиерът.

Ганц не препоръчва на Иран да тества израелските военни способности

Ганц не препоръчва на Иран да тества израелските военни способности

Думите на "нашия враг" показват слабост, допълва той

Нетаняху подчерта, че за Израел "заплахите за сигурността не спират дори и за минута".

"Чухте, че владетелят на Иран Хаменей, който ни заплашва с унищожение. Всеки, който иска да ни унищожи, няма да успее, но ще се постави в голяма опасност", добави премиерът.

Нетаняху заяви, че "това правителство представлява всички граждани на Израел без изключение". "По-голямата част от израелските граждани ни избраха и ни помолиха да работим заедно, в тясно сътрудничество, в тяхна полза", добави той.

В неделя израелското правителство одобри състава на новия кабинет за сигурност на страната и правителствената комисия за борба с коронавируса.

Започва процесът срещу Нетаняху

Започва процесът срещу Нетаняху

За първи път действащ израелски премиер е на съд