Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в страната. Мярката влиза в сила в 00:00 ч. тази нощ. По информация на посолството ни в Осло, гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ, информират от Министерството на външните работи.

Остава в сила изискването за предварителна онлайн регистрация на всички пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. Запазва се изискването неваксинираните пътници да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към дипломатическото ни представителство в Осло на телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен тел. номер извън работно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на e-mail адреса на посолството: embassy.oslo@mfa.bg.

Норвегия изисква негативен COVID тест от пристигащите
Обновена

Норвегия изисква негативен COVID тест от пристигащите

Българите трябва да попълнят регистрационен формуляр преди пътуване