Многохиляден протест се събра и тази вечер на площад "Независимост" в Минск, предаде Би Би Си. По-късно участниците в акцията се разделиха на две шествия.

Едното стигна до Купалския театър в знак на подкрепа за уволнения директор Павел Латушко - участник в протестите, бивш министър на културата. През миналата седмица той призова министъра на вътрешните работи да подаде оставка. Артистите от театъра се обявиха в подкрепа на уволнения си директор.

Второто шествие се насочи към сграда на полицията, където са задържани участници в протестите. Там се стигна до конфликт между демонстрантите и местни доброволци. Участниците в шествието настояваха за освобождаване на всички арестувани.

Естония поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН за Беларус

Естония поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН за Беларус

Тръмп заяви, че Вашингтон следи събитията в Беларус "много отблизо"

Масови акции имаше и в други градове. Съобщава се, че хиляди са протестирали в Гродно и Гомел. В Солигорск миньори обявиха безсрочна стачка.

Участниците в опозиционните протести развяват бяло-червения национален флаг на Беларус като знак на националния суверенитет. Лукашенко го отмени и воведе отново червено-зеленото знаме с шевица от времето, когато Беларус беше част от Съветския съюз.

Междувременно президентът Александър Лукашенко съобщи, че предложил на опозицията повторно преброяване на гласовете, но е получил отказ.

По-рано от щаба на опонентката му в изборите за държавен глава Светлана Тихановская заявиха, че такова преброяване е безсмислено, тъй като всички оригинални бюлетини са унищожени.

По-рано през деня Лукашенко се срещна с работници от местни предприятия, но вместо да го слушат, те скандираха "Върви си!".

В ЕП вярват в победа на Тихановская, Лукашенко е персона нон грата за ЕС

В ЕП вярват в победа на Тихановская, Лукашенко е персона нон грата за ЕС

Почти всички задържани в Беларус вече са освободени

Президентът на Беларус направи обратен завой. Първоначално той категорично отхвърляше провеждане на нови избори, но днес следобед обяви, че в страната ще се проведат президентски, парламентарни и местни избори, ако се приеме нова конституция на национален референдум.