По случая с убитата руска журналистка Анна Политковская има нов заподозрян, съобщава в днешния си брой "Российская газета".
Става дума за криминално проявен 49-годишен гражданин на Украйна. Той е бил задържан от милицията в Москва. Името на задържания и повече подробности около новата фигура в углавното дело не се посочват.

Неотдавна един от заместниците на главния прокурор на Русия замина за Украйна, за да разпита във връзка със случая майор Николай Мелниченко, телохранител на бившия президент на Украйна Леонид Кучма.
Следствието продължава да разглежда няколко версии за убийството на репортера от "Новая газета".

В статията се цитира изявление на началника на следствения комитет към прокуратурата на Русия Александър Бастрикин за това, че са налични достатъчно сериозни основания да се смята, че следствието е достигнало до конкретния изпълнител на убийството. По думите му не бива да се изключва възможността поръчителят на убийството да се намира зад граница.

Измина 1 година от смъртта на руската журналистка Анна Политковская. Журналистката от изданието „Новая газета", известна с материалите си за Чечня и Северен Кавказ, както и с яростната си критика на управлението на Владимир Путин, бе намерена убита през октомври 2006 година в дома си в Москва.
Около убийството й имаше много версии, обединени от желанието да бъдат спрени статиите й, в които тя критикуваше полицията, че не се занимава с онова, което й е работа, арестува грузинци, чеченци, а не истинските престъпници.

Смята се, че върху решението да бъде убита е повлияло журналистическото й разследване на обстоятелствата около заложническата криза в „Норд-Ост".