Нов портрет на заподозрян за отвличането на британското момиченце Мадлин Маккан беше разпространен в медиите.

Припомняме, 3-годишната Мадлин беше отвлечена на 3 май 2007 г. от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве и оттогава е в неизвестност.

Портретът показва „много грозен мъж", за когото се смята, че е обикалял апартамента в Прая да Луз, съобщи БиБиСи.

След като семейство Маккан разпространи фоторобот на Мади, който показва как би трябвало да изглежда тя на 5-години, следователите и частните детективи на семейството са получили множество сигнали да нова информация.

Това е последният разпространен портрет на заподозрян за отвличането на Мадлин, който е направен по данни на очевидец.

Британка, която също е била на почивка в Прая да Луз, е разказала, че видяла мъж с белези по лицето от акне или шарка и с голям нос. Мъжът е бил висок приблизително около 1, 55 м., слаб и облечен с ежедневни дрехи (най-вероятно дънки). 

Други двама свидетели - 12-годишна ученичка и мъж от северозападна Англия също са съобщили, че мъж е наблюдавал наетия от Маккан апартамент няколко дни преди Мадлин да изчезне.

Криминалистите, които работят по случая, допускат, че някой е наблюдавал семейството цяла седмица преди изчезването на малката Мади.

„От опита си съдя, че тези неща не стават просто така - някой да влезе съвсем спонтанно, да вземе дете и да го отведе. Тези неща стават по план", коментира един от частните детективи на семейство Маккан.

„Трима свидетели разказват, че са видели на едно и също място мъж да обикаля около апартамента", съобщи още детективът.

„Не знам какво да направили португалските власти за да елиминират тези хора от разследването. Предполагаме, че те просто не са разследвали тези версии. Прая да Луз е много затворен курорт и смятаме, че отговорът е точно там", разказва още детективът.